Saturday, December 4, 2010

Bunga Api

A


"Cause baby you're a firework
Come on show 'em what your worth"


"Baby you're a firework
Come on set is colours burst"

I personally love this version ! 


Monday, November 22, 2010

What If

"'What' and ‘if’ two words as nonthreatening
as words come. But put
them together side-by-side and they
have the power to haunt you for the
rest of your life: ‘What if?'..."

"I don't know how your story ended.
But I know that if what you felt
then was love - true love - then
it's never too late. If it was true
then it why wouldn't it be true
now? You need only the courage to
follow your heart..."

"I don't know what a love like that
feels like... a love to leave loved
ones for, a love to cross oceans
for... but I'd like to believe if I
ever felt it. I'd have the courage
to seize it. I hope you had the
courage to seize it, Claire. And if
you didn't, I hope one day that you
will."

How sweet kan..didn't cross my mind how powerful the word 'what if ' is until I saw 'Letters to Juliet ' yesterday..Watching that movie  makes me me think What if I..What if I don,t..etc..etc..

What if I didn't choose nak sambung law and go for teaching? Agaknya dah fly kut..haha..kalau la dapat kan..
 
What if I didn't masuk MRSM ? Wow..don't want to start dengan MRSM..banyak benda I wish I could turn back time..I would re sit my SPM,I really would... but no complains..menjadi budak asrama selama 5 tahun was an experience I would not trade for anything.There's a lot of things I gain although some of it, believe me  I would just push the DELETE button and pooffff hilang..tapi benda dah jadi kan..

What if I was born in a different family..would i be just the way I am now, better or worse. Alhamdulillah, Allah SWT has given be me a wonderful family who supports and love me unconditionally  despite me being naughty and gives them problems now and then..I love you !

This 'What if' situation makes you think..macam mana la life aku if aku tak pilih jalan ni..macam mana kalau pilih jalan tu? Well..sometimes it can make you go crazy fikir pasal ni..Mesti sometimes you would go ----->

                                   "kalau la aku tak buat ni..mesti tak jadi camni..

                              "Kalau la aku tak gatal dulu..mesti boleh jadi doctor and fly" 

                       "kalau la saya tak belajar kat Jepun, tak jumpa la kita kan sayang?

At the end of the day, kita harus percaya yang sememangnya sesuatu pekara tu berlaku terjadi bersebab dan bersyukurlah. "everything happens for a reason !"

So peeps..What if..


movie ni 3/5 , but i love the scenery..ITALY! 

p/s : dear future husband..please please please..take me there one day...thank you !

Friday, November 12, 2010

Flip flop and shades !

 Currently at home goyang kaki enjoying every moment of freedom from books and notes..dari insiden insiden seperti :

1: Makan sambil baca notes..sangat la tidak membantu..tapi nak sedapkan hati kan..

2.Makan telur, roti , maggi..and fast food sebab malas nk keluar..

3. Tertidur dengan lampu terbuka dan memegang buku..hehe =)

4.Stay up sampai 2-3 pagi menelaah 'kononnya' padahal bersembang lebih banyak..

5.Bergerak ke kesai fotostat baru nak copy all  notes, cases, statutes..padahal ada 4 bulan ada nak  buat semua tu..LAST MINUTE ! better late than never kan..=) (ayat sedapkan hati lagi )

6. Call kawan kawan , lect nk buat consultation..padahal ada ja dulu time tutor nak tanya..ini tandanya apa? Tandanya saya x study pun kalau tak ada exam near.

7.Buat notes..hehe..logicnya belajar satu topic, buat la notes kan..ini tidak..nak exam final, seminggu sebelum nk FINAL, baru nk buat..GILA kan? 

list goes on and on..
anyway..let just forget about all that and tanam azam akan berubah sem depan..ayuh!
Happy Holiday semua ! 
Cherish every moment ya .


xx+oo = :)

currently listening to..


 enjoy !

Words of the day : Life itu puzzle, you never know when your loosing a piece of it.

Saturday, July 31, 2010

Cantik

    Manusia ni dilahirkan in many sizes and heights and shapes kan.Ada yang kurus tapi pendek, ada pula yang gemuk tapi tinggi. Tipu sangat kalau x da orang yang nak jadi cantik. It's in everyone wish list kut. JANGAN TIPU!! Dosa tau. Even guys pun, maybe not the term cantik they want, tapi more of YINGJUN..tau apa yingjun??

   Tu la..belajar mandarin after this ok.=)

   Sara kinda lucky to be surrounded by orang orang yang cantik cantik dan handsome handsome .. you know who you are  ~wink ~

   Through my observation, susah jugak jadi cantik/handsome ni..banyak yang dengki, and make bad stories about her/him, ada pula dah cantik /handsome ni kata demand la pula cari pasangan.Bila dah yang cantik /handsome ni dah jd GF/BF, dah x leh pula kawan dengan the opposite gender. Cemburu. Memang la cemburu tanda dia sayang konon la org cakap cakap kan, tapi rimas kut kadang kadang.

      Tapi kan, jadi cantik ni ada juga untung dia, attention banyak , there is always someone to keep you company. When your in this dark hole, they will always be this light grabbing you back.Lebih kurang ja dengan guys pun, ada group assignment, usually girls lagi banyak pada boys kan? Selalu boys mesti dapat keja sikit je kan? Nak tau sebab apa? Sebab girl rajin .=) hehe..

     Cantik ni subjective, maybe cantik for untuk si A, tapi x cantik for si B. Kalau this doctrine of cantik sama ja for semua. sian la golongan yang tidak tergolong dalam konteks doctrine tu kan? See, Allah tu maha adil. =)

Kesimpulanya, just be yourself. Maybe kita x cantik secara kasar, tapi secara lembut, we do. Logik kan? =)

Oh ya, nak share sikit pasal law dining and ettiqutte, It is actually a formal dinner where all part 3 stud mesti attend in order for us to graduate.

                                  Theme : Formal , black and white.
                                  Venue : Grand Bluewave, Shah Alam.
Enjoy the pics people..










More pics kat my FB..=)


Words of the day : Somebody told me to take caution when it comes to love , I did.

~wink wink~

Sunday, July 18, 2010

Twenteen..=)

 I'm officialy dua puluh tahun !..Ya Allah..it sounds so old and not fun..After this boleh apply membership the member of The -Ty Club. haha..
     Seriously, this year it would be a memorable one..nak tahu kenapa? sbb i've been pranked and lied ,like the whole day ! The whole thing starts when ..

    It was Tuesday, I don,t like Tues since classes starts at 8.30 am - 6pm.Non- stop. dah la semua lecture hall, not my favourite.=( Nak dijadikan cerita, all my housemates pula ada one class je ..Jeles ok !
So when I got home that day, rumah kosong and I thought they went shop ke apa..so I called Nini dulu..

                   "tut..tut..tut ..tut "

~no answer ~

Called Sizu pula..

                 "tut..tut..tut.."

~no answer~

    So x pela kan, biar la diorang silent kan hp agakya. Nak bg hot lagi, my wardrobe yang memang dah uzur..macam orang yg tengah rukuk kan, DROP ON ME!!!! x tipu..nasib baik la wardrobe tu plastik..=(
Tak sakit pun..thank God. =)

   Then Sizu called cakap dekat library..fine la..tapi bila pikir balik, boleh tahan bising gak library yang diorang kunjungi itu, tp I thought I was being too gila. So, biar la.


    Bila sunshine dah kata bye bye, then the moon and starts put their smile..



Cantik korang..tq!!



tq housemates for the present..JPA dah masuk kan?? saya sedia terima hadiah lagi..haha..=)

Ini housemates saya..=)




=)







sayang korang!!


Saya malu ! haha..=)


Lilin ni penat blow dia x akan padam..nak try?




Ada pics lagi..nanti free Sara upload kat FB..
Thank you korang!!!

I love you!!


~wink wink~

Words of the day : Impossible..

Thursday, July 15, 2010

Brazil..

Hello everyone!!!

Well, since kelas dah mula, so susah sikit nak online kan..well, this is a just a quick post..
I hope it's not too late.Hopefully ada la lagi rasa suam suam pasal World Cup .=)

Surprisingly , i watched most of the game..even yg pagi pagi buta ok..terkejut tak? hehe..


CONGRATULATIONS SPAIN!


SEE YOU GUYS AGAIN IN BRAZIL..2014..=)







7, 10, 11.. I see you when I see you..=)  You know who you are..



P/s : Mungkinkah empat tahun lagi, kita bakal menyaksikan World Cup bersama boyfriend, tunang, husband atau baby? oppssss! Who knows..4 tahun tu lama..



~wink wink~

Words of the day : Love the way you lie.

Friday, July 2, 2010

Shooting Stars..

    Well, today dah Saturday, which means tommorrow Sunday , which means the next day would be MONDAY which kalau kita  tambah, tolak, darab and divide , errrmmmm..= 3rd semester activated ! ~sigh* Ini bukan la first  time nak masuk U ke apa, dah 4 kali kut since asasi tp the feeling of dub dab risau still could not be put aside. =( i didn't manage to get the best result last sem so , this sem kerisauan bertambah dengan new subjects yg x penah belajar.

               SARA ADILA SILA FALL IN LOVE DENGAN BUKU BUKU ANDA !

Dear kitab kitab,
    Orang cakap kalau bercinta kena ada pengorbanan kan? Then maybe i should make sacrifices by spending more  time with you kan? Dari sakitkan kaki window shopping.Spend time baca you and jadikan you seceria yg mungkin bila I highlight cases ok syg..

    Kalau kita ada bf/gf , our other half to mesti thrilled when kita make suprises kan? Nanti I belikan you kawan kawan you ok, nanti I pun boleh kawan dengan diorang juga. As reference kan...Kadang kadang you pun bukan lengkap semua kan? ~wink*

     I promise I will give you a second chance kalau you let me down.Kalau I x betul betul faham you and i flunk my quiz ,test, nanti mesti  I refer you balik, but promise me, don,t let me down byk byk kali ok. I need you on this! 

     Oh ya, kalau I tertdo or if u caught me yawning pun, sila buat muka yg ceria or nyanyi la lagu apa apa so that I won't end up tergoda dengan Mr Katil and Bantal . I have to say they are like magnets baby ! Make sure that baca satu satu perkataan so that I paham sebetul betulnya.

    Jap, bila birthday you ek?? Since you byk kali dilahirkan, ye la..byk edition you ni..x pe..I'll pretend that everyday is your birthday ok..So tiap tiap hari kita make a wish for us .So that we will make an entity.

   Lastly buku buku ku syg..please work with me..I need you!

Don't you want to be number one in my love chart?
Think about it.

                                                                                                          xoxo,
                                                                                                          -me-                                              



~ wink wink~
Words of the day : Say you love, Say you love me, put it in a love song. = )